30 Ocak 2017 Pazartesi

Pentagon; "Çıkış gösterimizden sonra birlikte ağladık."


"Bizi beklemiş olan hayranlarımız için çok daha iyi bir sahne hazırlamak istedik."

Bütün her şey bitikten sonra sonunda, yıllarca kalplerinde yer alan bir şarkıcı olarak çıkış yapma hayallerini gerçekleştirdiler. Jinho, Hui, Hongseok, E'Dawn, Shinwon, Yeo One, Yan An, Yuto, Kino ve Wooseok ilk mini albümleri olan PENTAGON'u 10 Ekim'de yayınlayarak müzik endüstrisine girdiler.

10 üyeden oluşan PENTAGON, mayıs ayında yayınlanan ve Pentagon Maker adı verilen Cube'un erkek grup projesi adı altındaki gerçeklik programında adını duyurdu. PENTAGON ismi üyelerle birlikte takımın hırslı isteklerini gösteriyor ve idol olabilmek için 5 aşamadan oluştuğunu belirtiyor; Vokal ile rap, dans, takım çalışması, varyete ve akıl.

İlk başlarda 10 üye içinde bazıları üye olarak kesinleşmiş ve bazıları da elenmişti. Elenmenin ardından geriye kalan üyelerin istekleri doğrultusunda şirket nihayet grubu 10 kişi olarak çıkartmaya karar verdi.

Hayatta kalmanın ve çıkışlarının onaylanmasının ardından takım bir araya geldi ve birlikte albümlerinin yapımlarında oldukça ter döktüler, çaylak bir grubun aksine oldukça kaliteli ve gurur duyulası bir albüm oluşturdular. Albüm 7 şarkıdan oluşuyor. Üyeler 5 şarkının şarkı sözlerine ve beste yapımına katıldı, böylece PENTAGON müzikalitesini kanıtladı ve sonsuz bir potansiyele sahip olduğunu gösterdi.

Özellikle güçlü temposuyla birlikte hip hop türü olan ana şarkı Gorilla ile üyelerin çekici vokallerini ve etkileyici performanslarını görkemli bir şekilde açığa çıkarttılar. PENTAGON geçen haftadan itibaren çeşitli müzik programlarına katılarak gittikçe genişleyen hayran kitlesiyle birlikte Gorilla'yı sergilemeye başladı. 20 Ekim'de PENTAGON ile tanıştık ve çıkışları hakkındaki düşüncelerini, gelecekteki aktivitelerini konuştuk.

S: Çıkışınızdan bu yana neredeyse 2 hafta geçti. Resmi çıkışınızı gerçekleştirdikten sonra nasıl hissediyorsunuz?
Hui: Öncelikle yeni çıkış yaptığımız için herkes hala tuhaf ve farklı görünüyor. Gerçekten çok eğleniyoruz. Açıkçası hala fazlasıyla endişelerimiz var ve birçok şeye dikkat ediyoruz. Fakat gelecekte daha fazla özgürlük bulabileceğimize inanıyoruz, şu anda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

S: Şu anda birçok farklı alan var, stajyer zamanlarınız hakkında ne düşünüyorsunuz?
Hui: Müzik programlarındaki sahneler gerçekten çok farklı. Stajyer olduğumuz zamanlarda yayını izler ve en mükemmel sahneyi hazırlayabilmek için çalışırdık. Fakat birçok farklı yönleride göz önüne almak zorundayız.

S: Performanslarınız hakkında birçok iyi yorum kazanmış olmanız ve diğer çaylak gruplardan farklı olmanız gerçekten mükemmel.
Yeo One: Bu şekilde konuşulduğu için gerçekten minnettarız. Gelecekte daha da mükemmel yönlerimizi göstermek için elimizden geleni yapacağız. Herkesin bizi övdüğü kadar iyi bir görünüm göstermek istiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yaptığımız için gelecek albüm ve performanslarımız hakkında daha çok "Onlar diğer yenilerin aksine çaylak canavarlar." tarzından yorumlar duymak istiyoruz.

S: Mükemmel olan ana şarkı Gorilla'nın yanında, albüm içinde bulunan "Pentagon ve Lukewarm" şarkıları hakkında da oldukça iyi tepkiler bulunuyor. Bir dahaki sefere ne tarz bir tür ile gelmeyi dilersiniz?
Hui: Ana şarkı olan Gorilla'nın dışında hepimiz Lukewarm gibi parçaları seviyoruz. Gelecekte birçok tarzı denemek istiyoruz. Açıkçası biz performans ve vokallerimize güvenen bir takımız. Hip hop tarzı olan Gorilla'nın yanı sıra yeni stil dans şarkısı olan Lukewarm'ı denemek ve vokallerimizi gösermek istiyoruz. Müzikalite açısından hırslıyız. Kişisel olarak şarkı yazan üyelerimiz de var ve bize ne tarz şarkıların uyacağının farkındayız. Tıpkı kıyafetlerin uyması gibi bize uyan müziği yaratmak istiyoruz.
Kino: Umarım gelecekte dinleyen herhangi birinin, bunlar PENTAGON diyebilebileceği bir tür yaratabiliriz.
Jinho: Kendilerine özgü renkleri olan kıdemlilerimiz BTOB ve BIGBANG gibi bir grup olmak istiyoruz.

S: Birçok karşılaştırmaya rağmen yüksek albüm satışlarıyla eğlence endüstrisinde güçlü varlığınızı gösteriyorsunuz. PENTAGON'un popülerlik sırrı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Jinho: Kendimizi ilk olarak Pentagon Maker'da gösterdik. Diğerlerinin söylediği gibi anında hit olmadık sadece kendimizi gösterebilmek için elimizden geleni yaptık. Hayranlarımız bizim bu yanımızı sevdiler. Kendi sahnemizi oluşturduk ve programda nasıl oynayacağımızı gösterdik. Çıkışımıza hazırlanırken kalp kırıcı şeyleri de deneyimledik. Belki de bizimle birlikte kalp kırıklığını deneyimleyen hayranlar bu yüzden bize fazlasıyla sevgi veriyorlar.

S: Oldukça çok sayıdan oluşan bir grupsunuz. 10 kişi olarak promosyon yapmanın herhangi bir zorluğu var mı?
Hui: Bizim dayanıklılığımız sağlam ve güçlü olmamızdan geliyor. 5-6 üye yerine 10 kişi olarak promosyon yapmak daha eğlenceli ve heyecan verici. Ayrıca sahneyi doldurduğumuzu görmek de çok güzel. Sadece bir aradayken sahnede oluşan enerjiyi hissedebileceğimi düşünüyorum. 10 kişi olmanın dezavantajı, bir aradayken tuvalete gitmemizin zor olması.
Hongseok: Dezavantajlardan biri de yemek siparişi vermenin zor olması. Sanırım bütün küçük şeyler dezavantaj. (Gülüşmeler)

S: 10 Ekimde gerçekleşen çıkış gösteriniz sırasında, BTOB'un sizlere çok fazla tavsiyede bulunduğunu söylediniz. Bunlar ne tarz tavsiyelerdi?
Hui: Seo Eunkwang ağabeyi ile çok fazla konuştuk, bizlere 'Senin bir şarkıcı olman gerekiyor.' tarzından özel tavsiyelerde bulunmadı. Bundan ziyade detaylı tavsiyelerde bulundu. Hayranlarımız büyürken onlara nasıl bakmamız gerektiğini ya da canlı yayın sırasında neler yapmamız gerektiği ile ilgili genel açıklamalarda bulundu. Bunlar için ona gerçekten minnettarız.

S: Uzun süre bekleyen ve sizlere tezahürat yapan hayranlarınıza ne söylemek istersiniz?
Kino: Hayranlarımızla 2-3 ay sonra tekrar çıkış gösterisinde buluştuk. İlk sıradaki seyirciler sürekli ağlıyordu. Onların ağlayan yüzlerini görünce kalbimde bir acı hissettim ve gözyaşları da bunu takip etti. Şarkıcı olduğumuz için bizi izlemeye gelen kişilere başarılı bir şekilde performans sergileyerek bunu ödememiz gerekiyordu, bu yüzden elimizden geleni yaptık. Bizleri bekledikleri ve sevgilerini verdikleri için gerçekten duygulandık. Sahneden ayrıldığımız zaman üyelerin hepsi birlikte ağladı. Amacımız bizleri bekleyen kişiler için sıkı çalışmak. Sanırım ilk hafta müzik programlarını başarıyla bitirmemizin nedeni de bu. Gelecekte de sıkı çalışmayı hedefliyoruz.

Kaynak: Newsen
İngilizce Çeviri: loveindacube
Türkçe Çeviri:  Pentagon 펜타곤 Turkey

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder